Tuesday, July 6, 2010

Recept!

Chokladcheesecake
En mycket chokladig cheesecake...
inget för diabetiker, men något för den som gillar choklad!
Kakan bakas i 3 steg kan man säga...



Ugn; 175 grader Ca; 20 bitar

Botten;
175 g chokladcookies
2 msk strösocker
50g margarin

Fyllning;
450g philadelphiaost
2dl socker
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
100g mörk blockchoklad
3 ägg

Glasyr;
175 g mörk blockchoklad
225 g philadelphiaost
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
7,5 dl florsocker
Garnering;
Jordgubbar

Gör såhär;

Bottnen;
Krossa kakorna i botten (gärna i matberedare), blanda med socker och smält smör.
Tryck ut i en form med löstagbar kant.
Grädda i 10 min.

Fyllning;
Vispa ihop ost, socker, mjölk och vaniljsocker
Smält chokladen över ett vattenbad och rör ner i smeten.
Vispa i äggen , (1 i taget), och vispa ordentligt.
Häll smeten i formen och grädda i 40 min.
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar 1 timma i ugnen. Låt sedan kallna i kylen.
Glasyr;
Smält chokladen över vattenbad
Vispa ihop ost, mjölk, vaniljsocker och salt.
Vispa sedan i florsockret lite i taget, och sedan chokladen.
Bered ut glasyren över kakan och låt stå i kylen tills servering.
Garnera med jordgubbar.




Lycka till!

3 comments:

patricia said...

Åh den ska jag baka nån dag! Ser så smaskigt ut !

Linda said...

=)...Ja, den är god...farligt god!

Anna said...

Den där kakan såg väldigt smaskig ut! Kanske vi kan baka på jobbet nångång, haha, eller inte ;p