Färsbiff med rödlöks- och äppelsalsa
(För 4 personer)
Sätt ugnen på 250 grader.
Skär 800g potatis, (väl rengjord), i klyftor och blanda med 2 msk olivolja och 1 tsk salt.
Lägg i en ugnssäker form och ställ in i ugenen i ca 20-25 min.
Vänd om klyftorna med jämna mellanrum.
Blanda 1 ägg, 1 råriven potatis, 1 msk malen kardemumma, 2 msk mjölk och 1/2 tsk salt.
Tillsätt 400g köttfärs och blanda.
Forma färsen till åtta avlånga biffar och stek dem runtom i 2 msk smör, ca 5 min.
Efterstek under lock/ aluminiumfolie i 5 min,
Skala och finhacka 1 rödlök.
Dela, kärna ur och skär 3 äpplen i små tärningar.
Blanda lök, äpplen, färspressad juice från 1 citron + finrivet skal från 1/2 citron, 2 msk olivolja och 1/2 dl hackad persilja.
Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Servera biffen med potatien och salsan.
Lycka till!
No comments:
Post a Comment