Monday, May 25, 2009

Hallon och Blåbärs paj

Dessa bär använde jag idag.
Mitt resultat idag.
(Jag serverade med vaniljglass idag, eftersom det är så varmt och soligt ute ;-)

Smuldeg:
4 dl vetemjöl
200 gr smör eller margarin
1- 1,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1: Blanda och finfördela alla ingredienser med fingrarna eller med elvisp tills degen blir "smulig".
2: Smörj en pajform och lägg i bären, (eller annat, rabarber, päron, äpple).
3: Strö över ca 1,5 dl socker över bären, (eventuellt också lite potatismjöl så pajen inte blir för "vattnig", då bär har en tendens att "vattna av" sig).
4: Fördela smuldegen över alltsammans, och grädda i ugnen (225 grader), i ca 25 min, tills pajen fått en gyllenbrun färg.
5: Servera gärna lite ljumen med vaniljsås/ visp, eller vaniljglass.
(Använder du äpplen eller päron så kan det vara gott att strö lite kanel på dessutom ;-)

5 comments:

Tina said...

Vad duktig han är på att lyfta huvudet! Och han sitter redan i egen stol!! Här går det fort framåt! :) Heja Tor! Alicia tycker det är superkul att hon kan stå på sina ben nu! Men lyfta huvudet när man ligger på mage är bara jobbigt... ;)

ps. pajen såg mumsig ut!

Sofia said...

Mumsfillibabba!! Prästen måste varit nöjd :)

Linda said...

O,ja, Tor är lika långt i utvecklingen som sina bebiskamrater i föräldragruppen, fast de är en månad äldre.

...och vad gäller prästen så tog han iaf om...det brukar ju vara ett gott tecken ;-)...

Anonymous said...

Hallå där! Fick prästen kaffe ur finservisen!! ;D
Det såg gott ut, men de berömda chokladmuffinsen är inte tokiga de heller!! Kramiz från Fia på andra sidan vägen...

Linda said...

Finservisen är till för att användas kom jag på...(lägligt till att prästen skulle komma ;-)
Du och Johan får också gärna komma och prova den =)...