(6-8 bitar)
125 gram digistivkex
75 gram mjukt smör
300 gram cream cheese
3/4 (60 gram) florsocker
1/2 tsk citronsaft
2 1/2 dl vispgrädde
Valfri topping ( exempelvis; jordgubbar, kiwi, körsbär eller fruktcocktail)
1) Mixa kexen. lägg i smöret och blanda
2) Pressa ut blandningen i botten på en form med löstagbara kanter. (Pressa upp lite i kanterna).
3) Vispa samman cream cheese, florsocker och citronsaft tills det är slätt.
4) Vispa grädden lätt, och vänd sedan ner cream cheese-blandningen.
5) Häll ut smeten i samma form som kexblandningen. Släta ut med gummiskrapa och låt kakan stå i kylskåpet minst 3 timmar.
6) När kakan ska serveras, ta den ut formen, och granera med ditt val av topping.
Lycka till!
4 comments:
Mmmmm, ser mumsigt ut. Dajmkulor är inte dumt heller.....
Ha det jätte, jättebra på er semester. Hoppas det blir precis som du önskat (och bättre!!!)
Kram J
Ja, det kanske jag kan prova någon annan gång. God var den iaf, och jordgubbar på kakan kändes HELT rätt idag ;-)...
Oh, den såg inte alls läskande ut... ;)
Får nog fixa till en liten cheescake här hemma imorn...hoppas jag har alla ingredienserna bara!! :)
Ha en härlig semester!! Falkenberg är underbart!
Kram S
Ja, det är klart du ska lyxa till det nu när du har semster och allt.
Hoppas du och familjen har det superbra!
Post a Comment