Saturday, May 4, 2013

Kolhydrater och protein!

Godmorgon bloggen!
Så var jag vaken och utvilad :-)
Det är dax för frulle med gröt, banan och kanel för att grunda ordentligt inför dagens träning.

Jag tänkte bara skriva några rader om det proteinpulver som jag har börjat med, Prolite.
Det är ett mellanmålsprotein som jag tar genast efter träning, och som dessutom innehåller en liten mängd kolhydrater. Något som många bojkottar lite. Men Eftersom kroppen behöver energi efter träningen, så tycker jag det är viktigt att tillföra kolhydrater, ist för rent protein, efter som kroppen annars omvandlar det till energi i första hand. Det blir "dyr" energi.
Istället kan kolhydraterna ge mig energi, och proteinet göra det det ska, bygga muskler :-).

Hoppas ni har en bra lördag framför Er.
PoK/ Trasdockan

4 comments:

Anonymous said...

Tjena bruden, messa nästa gång du vill träna 0702-644030

//Stefan

Linda said...

Hej Stefan! Då hör jag av mig nästa vecka :-) tack! // Linda

Madde said...

För att kroppen ska lagra energi eller bygga muskler krävs att insulin finns tillgängligt. Man kan säga att insulin öppnar dörren, och utan en öppen dörr kommer inte proteinet in i cellen, oavsett hur mycket man äter. Att insulin frisätts när vi får i oss kolhydrater vet du säkert redan :).
Bästa sättet att bygga muskler är alltså att äta både protein och kolhydrater i princip direkt efter träningen och sen fylla på med en middag etc när man kommer hem.
Så jag tror att du gör alldeles rätt i att äta en blandning :).

Linda said...

Tack Madde för din komentar :-) ja, jag vet detta, och jag vet att det fungerar för min kropp iaf. Hela kroppen måste vara i balans för att överhuvudtaget orka träna i den mängd som krävs. Så jag skulle inte utsätta mig för att försumma kroppen kolhydrater. // Linda